Adevărul Holding a organizat ieri, la ASE, o dezbatere pe teme de lidership, între studenţi şi oamenii de afaceri. Viitorii economişti au vrut să afle care este diferenţa dintre un manager şi un lider sau cine aduce valoare adăugată unui business.
Studenţii Academiei de Studii Economice din Bucureşti i-au avut, ieri, în faţă pe Mircea Tudor, unul dintre oamenii de afaceri din clasamentul „Forbes 500 Miliardari", şi pe Radu Furnică, unul dintre cei mai importanţi recrutori de top manageri din România.
Preşedintele MB Telecom, Mircea Tudor, le-a povestit studenţilor despre cum s-a format profesional, despre cum şi-a început afacerea şi despre cum a reuşit să scoată propiul business, după o luptă de trei ani, din pragul falimentului. Tudor a divulgat şi bugetul de cercetare alocat proiectului care a intrat în istoria inventicii, Roboscan. Apoi, CEO-ul Leadership Development, Radu Furnică, le-a vorbit tinerilor economişti despre cât de importantă este competenţa şi ce nu trebuie să lipsească din CV-ul unui student fără experienţă.
Prima dezbatere din cadrul proiectului „Academia Forbes" s-a concentrat pe ideea de lider. Mircea Tudor le-a transmis studenţilor că lidershipul trebuie recunoscut de grup şi nu ţine de propria percepţie. „Există oameni care au ajuns la conducerea unor companii prin forţa împrejurărilor, dar asta nu înseamnă că sunt şi lideri", a arătat omul de afaceri. Radu Furnică a susţinut opinia lui Tudor şi a spus că cei care se bat cu cărămida în piept că sunt lideri probabil că nu sunt. Recruterul a divulgat şi unul dintre secretele după care selectează cei mai buni manageri: trebuie căutaţi cei care fac mai multe decât spun. „Nu există înlocuitor la competenţă, chiar dacă aceasta se poate simula", a spus Furnică.
Studenţii au fost curioşi şi cu privire la businessul lui Tudor. Omul de afaceri a dezvăluit că proie