Stii deja ca cea mai buna sursa de la care sa obtii informatii despre sanatatea sexuala este de la medicul tau, dar se mai intampla, din orice motiv (comoditate, rusine, panica) sa cauti pe Internet raspunsurile la intrebarile tale despre sexul protejat si bolile cu transmitere sexuala.
Problema este ca de multe ori Internetul poate oferi informatii imprecise sau false, mai ales daca vorbim despre forumuri, unde oricine isi poate da cu parerea. De aici se nasc majoritatea miturilor si problemelor legate de ele.
Health.com a cerut pararea unui specialist pentru a raspunde la cele mai comune mituri despre sexul protejat si sanatatea sexuala.
Mit: Poti sa iei o BTS de pe colacul toaletei
Bolile cu transmitere sexuala sau infectiile nu pot trai prea mult in afara corpului, mai ales pe o suprafata rece si dura ca toaleta. Plus ca nu sunt prezente in urina (care este de obicei sterila), asa ca sansele de a lua o boala cu transmitere sexuala de la cel care a folosit toaleta inaintea ta sunt extrem de reduse, spre 0.
Mit: Nu poti ramane insarcinata prima data cand faci sex
Poate ca ti se pare ca sansele sunt in favoarea ta, dar nu exista niciun motiv pentru care sa iti asumi acest risc. Poti ramane insarcinata la fel de usor prima data ca oricare alta data cand faci sex neprotejat. Nu sunt deloc pitine cazurile in care tinerele femei raman insarcinate in prima luna dupa ce si-au inceput viata sexuala.
Mit: Nu poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei
Este improbabil, dar nu imposibil, mai ales daca nu folosesti prezervativ sau pilule anticonceptionale. Unele femei au menstruatii mai lungi care se suprapun cu perioada de ovulatie, ceea ce inseamna ca pot fi fertile, desi sunt in timpul menstruatiei.
Mit: Pilula de "a doua zi" provoaca avort
Planul B, cunoscu