În premieră în istoria powerliftingului din România a ridicat 300 de kilograme şi l-a bătut astfel pe campionul naţional Alexandru Cortean.
Mihai şi-a dorit încă de mic să fie un om puternic. Îi plăceau încă de pe atunci oamenii cu un fizic bine făcut. A intrat prima dată într-o sală de forţă abia la 17 ani. S-a apucat însă „să tragă la fiare“ la 15 ani, în beciul blocului în care locuia. „Mi-am procurat nişte haltere de la prieteni pentru că în Moineşti nu era o sală unde să te poţi antrena. Eram abonat la o revistă de culturism şi mă străduiam să fac exerciţiile cât mai corect“, îşi aminteşte Mihai.
Campion naţional în 2006
Până la 24 de ani s-a axat doar pe culturism şi, chiar dacă n-a reuşit să obţină nicio medalie în acest sport, faptul că avea un fizic impunător i-a schimbat destinul. În 2004 a participat la primul său concurs de powerlifting după ce a fost invitat de renumitul antrenor de culturism Cristian Neagu. N-a reuşit să se impună în faţa celorlalţi concurenţi, dar participarea la concurs i-a dat suficientă forţă pentru ca în 2005 să obţină locul 4 pe ţară la Campionatul Republican de Powerlifting.
Un an mai târziu a ridicat ştacheta şi mai sus. A reuşit să devină vicecampion al României şi campion naţional la proba „îndreptări cu greutăţi“. „A fost un concurs pe care n-am să-l uit niciodată. Atunci l-am întrecut pe Alexandru Cortean, cotat la acea vreme ca fiind cel mai puternic om din România. El a încercat să ridice mai multe greutăţi şi pentru că s-a forţat prea mult a trebuit să abandoneze“, spune sportivul.
Cu toate că în 2006 a avut rezultate remarcabile, Mihai consideră că anul în care s-a simţit cel mai împlinit din punct de vedere sportiv a fost 2007. A reuşit să obţină iarăşi medalia de aur la Campionatul Naţional de Powerlifting, la categoria îndreptări cu greutăţi însă, de această dată,