În cadrul unei întâlniri informale cu presa în calitate de director general Carpatcement Holding, Mihai Rohan pune punct unei etape din cariera sa. Începând cu 2 ianuarie 2011, Mihai Rohan va rămâne alături de societate în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei pentru următorii 2 ani şi va continua să fie preşedinte al CIROM (Patronatul din industria cimentului şi a altor produse minerale pentru construcţii din România). A luat această decizie de mai bine de 5 ani de când a hotărât că nu mai poate fi un musafir în casa lui şi atunci a început căutările pentru un înlocuitor.
Mihai Rohan a absolvit cursurile Universităţii din Braşov, specializarea Electromecanică, şi nici prin gând nu-i trecea că va ajunge să lucreze în industria cimentului. După ce a absolvit facultatea şi a fost repartizat în Bucureşti, în perioada 1968 - 1989 a lucrat la Institutul Român de Cercetare şi Proiectare a Cimentului (CEPROCIM, cunoscut şi sub numele de fostul ICPILA). Aici a activat în calitate de şef de proiect şi de şef colectiv proiecte de export. De pe aceste poziţii a participat la elaborarea mai multor lucrări atât în ţară, cât şi în străinătate. Printre cele din România se numără proiecte implementate la fabricile din Hoghiz, Câmpulung, Deva, Bicaz, în timp ce în străinătate se numără lucrări realizate în Iugoslavia (Kakanj), Pakistan (Attock), Siria (Sheikh - Said), Irak (Sinjar), Liban (Sibline) şi Egipt (Assiut).
A înfiinţat unul din primele holding-uri din România
Între 1989 şi 1990 a fost director tehnic al Centralei Cimentului, instituţia care reunea toate fabricile de ciment din ţară şi peste 10.000 de angajaţi. "După 1990 s-au desfiinţat toate centralele şi toţi angajaţii ne-am văzut suspendaţi şi ne-am gândit ce să facem. Am spus să facem un holding. Nu ştiam la acea vreme ce înseamnă acest lucru, dar ne-am docu