O rusoaică din Vladivostok vinde plante pentru ceaiuri culese de maimuţe. în singura ceainărie din judeţul Gorj. Alecia Groza este din Vladivostok, oraş aflat la o distanţă de peste 7000 de kilometri de locul în care aceasta trăieşte în prezent.
Alesia Groza, în vârstă de 28 de ani este căsătorită cu un târgujian. În urmă cu câteva luni a deschis o ceainărie, singura din tot judeţul Gorj. „M-am gândit să fie ceva nou şi, cum în Rusia se bea foarte mult ceai, iar eu nu fac excepţie m-am gândit să deschid o ceainărie“, ne povesteşte Alesia. Cel mai scump sortiment care se găseşte în ceainăria rusoaicei este ceaiul alb, florile fiind culese de maimuţe. „25 de grame din acest ceai costă 7 lei. Florile provin din Japonia şi sunt culese de maimuţe. Este un ceai foarte bun în tratarea problemelor digestive. Ţara unde se produce acest ceai este Japonia. Sunt anumite maimuţe special dresate care culeg aceste flori, pentru că oamenii nu pot ajunge la ele. Este un copac care se cheamă Camelia. Tratează probleme gastrice, este cel mai bun antioxidant şi păstrează toate vitaminelel şi mineralele pentru că nu este tratat“, ne explică Alesia.
48 de sortimente de ceaiuri
În ceainăria ei se găsesc 48 de sortimente de ceaiuri, de la ceai verde sau negru şi până la ceaiul roşu din India sau de fructe. Unele ceaiuri au denumiri speciale, cum ar fi: «1001 nopţi» sau «Stelele fericirii», «Dragoste», «Sahara», «Livadă de vişine». „Ceaiurile sunt aduse din Germania, dar sunt produse în China, Japonia, India şi Ceylon“, ne spune Alesia.
În ceainărie intră, în general, clienţii fideli, asta şi pentru că toată lumea este atrasă de accentul Alesiei şi încearcă să comunice cu aceasta. „Cine vine o dată, vine apoi mereu. Printre clienţi se numără actori, avocaţi, sportivi, precum şi alte categorii de persoane. Oamenii din Gorj mi se par mai deschişi şi mai puţin tensionaţi