imagini satelit Coreea de Nord ameninta ca razboiul va continua daca teritoriul ii este incalcat si cu "0,001 milimetri"
Coreea Comunista de Nord a lansat ieri cel mai crancen bombardament asupra Coreei de Sud, situatie care recidiveaza dupa conflictul armat dintre cele 2 Corei din 1953.
Kim Jong Un, cel de-al treilea fiu al dictatorului comunist Kim Jong, a devenit o figura publica din septembrie 2010, cand presa declara ca va fi succesorul tatal sau. Kim Jong Un a fost scolit in Elvetia si este favoritul dictatorului, urmand sa fie noul leader al Coreei de Nord.
Presedintele Coreei de Sud, Lee Myung, a amenintat ca va riposta dur daca atacurile nord coreene nu se vor opri.
In timp ce Coreea de Nord declara ca atacurile vor continua, presedintele sud corean a convocat o intalnire de urgenta la Seul.
Intre cele 2 Corei nu a fost negociat niciodata nici un tratat de pace, insa Coreea de Sud acuza Coreea de Nord ca a incalcat armistitul semnat in 1953.
Analistii politici considera ca atacul asupra Coreei de Sud este o modalitate a dictatorului de la Phenian de a-l apropia pe fiul sau de armata nord coreeana si de a face simtita prezenta fiului sau pe plan mondial ca viitor conducator al tarii.
Phenianul a avertizat Coreea de Sud sa nu ii incalce teritoriul nici macar cu "0,001 milimetri".
Coreea de Nord dispune de artileria necesara sa rada de pe suprafata pamantului capitala Coreei de Sud, Seul, care adaposteste 25 de milioane de locuitori, cu tot cu ariile adiacente.
America are in Coreea de Sud circa 28.000 de soldati, in timp ce numarul soldatilor din Coreea de Nord depaseste usor milionul, fiind una dintre cele mai impresionante armate, numeric ce putin, pe plan mondial.
Coreea de Nord depinde din punct de vedere economic si energetic de Ch