Guvernul a aprobat un proiect de lege privind introducerea mecanismului de coplata pentru serviciile din sanatate, a declarat ministrul sanatatii, Cseke Attila. Potrivit acestuia, sistemul va fi implementat in luna iunie sau iulie 2011, dupa dezbaterea in Parlament a proiectului de lege. Coplata va fi efectuata prin tichete moderatoare de sanatate, iar plafonul contributiei anuale este de 600 de lei. Peste aceasta suma, nu se va mai percepe coplata, a precizat ministrul. Tichetul moderator pentru sanatate va functiona ca un instrument de plata si va contine elemente de identificare ale pacientului.
"Sistemul de coplata se va aplica la medicul de familie, la medicul specialist si in spitale. Nu se va aplica la serviciile de urgenta", a precizat Cseke Attila.
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/b0ef2d248ef4f681d140c63e399f2c11/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
"Sistemul de coplata se va aplica la medicul de familie, la medicul specialist si in spitale. Nu se va aplica la serviciile de urgenta", a precizat Cseke Attila. Potrivit acestuia, in urma introducerii coplatii, se vor aduna circa 378 de milioane de lei, bani care vor ramane la furnizorii de servicii medicale. "Aceste sume vor putea fi folosite pentru cresterea calitatii serviciilor medicale", a mai spus ministrul sanatatii.
Acesta a precizat ca exista cateva categorii de persoane care sunt exceptate de la coplata: pensionarii care primesc sub 700 de lei lunar, copiii cu varsta de pana la 18 ani si studentii de pana in 26 de ani care nu au venituri.
Ministrul sustine ca potrivit es