Oracle a castigat in instanta procesul cu rivalul sau german SAP, urmand sa primeasca despagubiri de 1,3 miliarde de dolari.
Oracle a cerut, initial, despagubiri de 2,3 miliarde de dolari de la SAP, dupa ce compania germana rivala a recunoscut ca au fost descarcari "neautorizate" de materiale software ale Oracle.
SAP sustine ca directorii sai nu stiau de descarcarile ilegale ale unitatii TomorrowNow, divizie care a fost inchisa in 2008, asa ca va face recurs.
"Suntem, desigur, dezamagiti de verdict si vom ataca decizia pe toate caile legale", a declarat Bill Wohl, purtator de cuvant al SAP, la iesirea din sala de judecata, citat de Bloomberg.
Juratii au dat sentinta marti, dupa un proces de 11 zile ce s-a desfasurat la Tribunalul din Okland, California.
Avocatii SAP declarau, la inceputul procesului, ca estimarile Oracle asupra daunelor sunt "foarte exagerate" si procesul nu face decat sa hartuiasca competitorii.
Oracle i-a acuzat pe nemtii de la SAP de furt la nivel corporativ, fortand intrarea pe unul dintre site-urile pentru suport clienti. Se pare ca o companie achizitionata de SAP in 2005, TomorrowNow, ar fi accesat reteaua Oracle si ar fi descarcat mai multe programe si alte materiale.
Cele doua companii au dus intotdeauna o lupta stransa pentru a castiga cat mai mult din piata programelor software, iar cand Oracle ameninta sa se distanteze de rivalul sau, SAP, germanii au incercat sa-si "momeasca" clientii cu programe realizate de TomorrowNow (SAP), care ar fi oferit asistenta pentru produsele Oracle.
Oracle a castigat in instanta procesul cu rivalul sau german SAP, urmand sa primeasca despagubiri de 1,3 miliarde de dolari.
Oracle a cerut, initial, despagubiri de 2,3 miliarde de dolari de la SAP, dupa ce compania germana rivala a recunoscut ca au f