Cu atâtea voturi a fost aleasă Elena Udrea la şefia PDL Bucureşti. Ar fi acum logic ca cei 20 de neatenţi care au votat pe invers să fie depistaţi şi interogaţi. Lupta dintre gruparea Blaga şi gruparea Udrea-Falcă, ambele egal de nocive, face ca ceea ce se întâmplă în interiorul PDL pe termen scurt să aibă zero relevanţă publică - rămâne doar o cafteală între nocivi.
E deci momentul să vedem de ce a eşuat atât de crunt ideea de curăţire a României la etapa pe partide. Adevărul e că în zona statului s-au mai mişcat lucrurile, avem dosare de mare corupţie, avem declaraţii de avere, ANI, DNA, alegeri cu ceva reformişti intraţi în CSM. Este şi motivul pentru care recent am mers în Parlamentul European şi am transmis mesajul că monitorizarea pe justiţie trebuie să continue, indiferent de ce spun politicienii noştri. Nu spun că avem un stat curat sau justiţie performantă, dar presiunea funcţionează acolo. Însă ţara nu poate fi curăţată din afară şi nu va exista niciodată un progres sustenabil dacă partidele în sine rămân nişte locuri infecte. Iar partidele noastre au rămas mult atât în urma societăţii (care se schimbă singură), cât şi a statului (care se schimbă la presiune externă).
Ideea de standarde etice e cu totul străină şi tratată de parcă ar fi aşa, o ciudăţenie adusă de nebuni din afară, cu totul nepotrivită cu spiritul profund al neamului. Scriam săptămâna trecută despre declaraţiile lui Antonie Solomon şi Cristian Boureanu, care păreau a avea acces direct la sufletul neamului, deci ştiu sigur că românii ţin cu corupţii. Faptul că politicieni din partidul aflat la putere sunt enervaţi de DNA e totuşi un lucru bun: pe vremea lui Năstase, pesediştii erau foarte mulţumiţi de ce făcea PNA, pentru că nu făcea nimic. Acum avem o tânără speranţă de mare viitor, domnul Falcă, care e deranjat de un dosar DNA vechi de trei ani, care nu apucă se ajungă la jud