„Reforma la Interne începe cu stângul” (România Liberă). „Cine sunt moştenitorii lui Fătuloiu?” (Adevărul). „Putred şi absurd” (Gândul). „UE ar trebui să știe că România nu e în stare să se modernizeze" (România Liberă). „Cum i-au scăzut PDL-iştii cota lui Boc de la 16 la 10 %?” (Evenimentul Zilei).
„Setea de putere a decapitat vârful Poliţiei Române: Fătuloiu, propria victimă colaterală”, notează Evenimentul Zilei.
Vizat de "reforma" lui Igaş, chestorul Fătuloiu a mizat pe un război de imagine, încheiat însă cu demiteri.
„Reforma la Interne începe cu stângul”, titrează România Liberă. Numirea lui Liviu Popa în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei, în locul lui Petre Tobă, poate fi considerată surprinzătoare. Popa vine din fruntea unei structuri, Direcţia Generală Anticorupţie, care a eşuat tocmai în descoperirea legăturilor dintre poliţişti şi grupările de infractori. Acelaşi semn de întrebare se pune şi în ceea ce-l priveşte pe înlocuitorul lui Aurel Şoric de la IPJ Neamţ, Dorel Manole.
„Cine sunt moştenitorii lui Fătuloiu?”. Adevărul scrie că noul secretar de stat responsabil cu ordinea publică la Ministerul de Interne este Ioan Dascălu, „copilul de suflet“ al lui Dan Fătuloiu. La conducerea Poliţiei Române a fost numit Liviu Popa, până acum şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
„Putred şi absurd”, așa comentează Cristian Tudor Popescu situația: „Super-şefii Internelor, Fătuloiu şi Tobă, sunt în fine mătrăşiţi, inspectorului sensibil Şoric, amicul lăcrămos al interlopilor, i se dă în schimb posibilitatea să-şi ceară eroic eliberarea din funcţie. Faptul descrie perfect gradul de disoluţie a autorităţii la care s-a ajuns în Ministerul de Interne, pentru că dosarele în care protagoniştii penali sunt oamenii legii, pot reprezenta un indicator al corupţiei din sistem”. Ziarul Gândul face astăzi o hartă şi o trecere în r