Centura municipiului Târgu Mureş, pentru care s-a pierdut finanţarea de la Banca Mondială, ar putea fi realizată din bani europeni, primarul oraşului, Dorin Florea, anunţând că a convins Ministerul Transporturilor să includă proiectul în Programul Operaţional Sectorial de Transport.
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul centurii municipiului, care era iniţial în programul Băncii Mondiale, ar fi fost extrem de greu de realizat în următorii cinci-şase ani din surse proprii, ale statului român, dar a convins Ministerul Transporturilor să îl includă în Programul Operaţional Sectorial de Transport, unde are şanse să primească finanţare europeană nerambursabilă, transmite corespondentul Mediafax.
"Centura Târgu Mureşului - nu e vorba de drumul ocolitor, ci de centura Târgu Mureşului - un proiect de 62 de milioane de euro, care e foarte greu din buget local, din buget naţional, să-l faci. E foarte greu, neavând bani de investiţii, că banii se duc în salarii şi pensii. Am luat acel program cu doamna ministru (Anca Boagiu, ministrul Transporturilor - n.r.), care era inclus în proiectul Băncii Mondiale - 60 la sută bani rambursabili, pe care statul român să-i dea înapoi, şi 40 la sută ar pune partea română. Nu aveam nicio şansă să facem această centură în următorii, bănuiesc, cinci-şase ani, pentru că trebuie să ai o creştere economică suficientă ca să porneşti un program naţional de centuri ale oraşelor. Deci e programul cu Banca Mondială, în care eram şi noi şi Reghinul", a spus Florea.
El s-a referit la centura de ocolire a Târgu Mureşului pe traseul Corunca-Livezeni, cu întoarcere prin Ernei, pentru care s-a pierdut finanţarea de la Banca Mondială în 2009.
"Am luat acest proiect şi doamna ministru l-a inclus în POS Transport, bani nerambursabili, ai Uniunii Europene. Am băgat acest proiect un