Persoanele plătite de la stat nu şi-au depus declaraţii de avere şi de interese, conform Legii ANI, intrată în vigoare în luna septembrie.Termenul-limită a fost 3 noiembrie. Nedepunerea declaraţiilor se sancţionează cu amendă, Agenţia Naţională de Integritate putând declanşa din oficiu procedura de evaluare.
Pentru asigurarea principiului transparenţei, este nevoie ca orice persoană plătită din bani publici să depună declaraţii de avere şi de interese. În Dâmboviţa, aceste documente nu există, dacă ne raportăm la noile cerinţe stipulate în Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, intrată în vigoare la 5 septembrie 2010.
Pe site-urile Consiliului Judeţean, al Primăriei Târgovişte şi ale celorlalte 88 de administraţii publice locale sunt postate vechile declaraţii de avere şi de interese. În unele localităţi, oamenii află despre ce averi deţineau aleşii prin... 2007. De atunci, nu s-a operat nicio modificare.
Exemplul este luat de la conducători
Pe site-ul oficial al Primăriei Târgovişte, doar două persoane şi-au reactualizat declaraţiile. Este vorba despre city managerul Marius Constantinescu şi secretarul Consiliului Local, Cătălin Chiru Cristea. Ceilalţi aleşi sau funcţionari publici, în frunte cu primarul Gabriel Boriga, nu au purces la respectarea legii.
„Adevărul de Seară” a încercat să obţină un punct de vedere oficial, însă secretarul Cătălin Chiru Cristea ne-a plasat către Biroul de Presă, dar acolo nu răspunde nimeni la telefon, iar în Primărie sunt de negăsit.
Şi la Consiliul Judeţean declaraţiile sunt neactualizate, începând cu cele ale preşedintelui Florin Popescu şi terminând cu funcţionarii simpli. Başca cei 33 de consilieri judeţeni.
„Declaraţiile s-au depus. Sunt toate stocate la Serviciul Informatic. Am întârziat urcarea pe site fiindcă nu am avut un scanner foarte performant. Să vedem în ce măsură ne vo