In prag de iarna, printre cerintele noului sezon se afla si stimularea sistemului imunitar. Daca racesti frecvent, te confrunti mai des cu infectiile, unele dintre ele recurente, ori cu tot felul de eruptii, e semn ca sistemul tau imunitar e in suferinta.
Pentru a preintampina eventualele probleme, e cazul sa iei grabnic masuri. Iar primele pe care le poti lua pornesc de la alimentatie, conform Suite101.com. Sistemul tau imunitar va fi mai pregatit sa intampine iarna daca vei consuma cereale integrale, fructe, legume, nuci si seminte. Incerca sa le consumi, pe cat posibil, crude, pentru maximum de beneficii.
Retine ca grasimile rafinate, zaharul si alimentele procesate au un impact negativ asupra sistemului imunitar.
In aceasta perioada este important sa consumi mai ales alimente care sa contina Vitamina C, E, carotenoide, bioflavonoide, avand grija sa nu uiti de iaurt si echinacea, prieteni de nadejde in caz de forta majora.
Vitamina C iti intareste sistemul imunitar, stimuland anticorpii si celulele sistemului imunitar. Alege mai cu seama ardeii grasi, atat pe cei rosii, cat si pe cei verzi, kiwi, portocale, grepfrut, capsuni, mango si coacaze negre.
Vitamina E intareste sistemul imunitar gratie proprietatilor sale antioxidante. Se gaseste in semintele de floarea-soarelui, migdale, ulei de floarea-soarelui, ulei de sofranas, de porumb sau de germeni de porumb.
Carotenoidele, pigmentul care da morcovilor, caiselor si cartofilor dulci nuanta oranj, contine antioxidanti puternici, care cresc performantele sistemului imunitar. Alimente bogate in carotenoide sunt, pe langa cele enumerate, mango, spanacul, rosiile si grepfrutul.
Bioflavonoidele, ca si carotenoidele, sunt pigmenti continuti de fructe si legume, cu superputeri antioxidante. Se gaseste chiar in pielita de sub coaja portocalelor