Sibianul lucrează ca bucătar de doi ani şi spune că îi place foarte mult ceea ce face. Printre cei cărora le-a gătit până acum se numărăr designerul Cătălin Botezatu.
De-a lungul timpului, Marius Petru Moldovan a avut mai multe meserii. A lucrat ca agent de producţie, a fost şi agent de pază, şi a încercat şi experienţa de lăcătuş mecanic. În urmă cu doi ani însă, când a fost trimis în şomaj, sibianul a ales să se reprofileze, luând o decizie pe care şi-o dorea de mai mult timp: aceea de a deveni bucătar.
Asta şi pentru că acumulase o minimă experienţă, în cei trei ani petrecuţi în Suedia, în anii ’90. „ Imediat după Revoluţie, am lucrat într-un restaurant în Suedia, unde făceam salate. De atunci am prins gustul acestei meserii şi mi-am dorit să învăţ mai multe“, spune sibianul, care recunoaşte că a munca în afara graniţelor a fost o experienţă inedită, de neiutat.
„ Aveam toate condiţiile, a fost ceva extraordinar. Uneori, regret că m-am întors în ţară, însă mă bucur că aici am reuşit să îmi formez o familie minunată. Chiar dacă era mult mai bine acolo, nu m-am putut acomoda deloc cu clima, era foarte frig“, adaugă acesta.
I-a gătit lui Cătălin Botezatu
În toamna lui 2008, Marius Moldovan s-a angajat ca ajutor de bucătar la un restaurant din Păltiniş şi după o lună de practică şi-a dat seama că a fost cea mai bună alegere pe care a făcut-o. Îi place munca sa şi spune că nu se compară cu nimic din ce a făcut până acum. „ Sunt mult mai multe avantaje. Este o muncă frumoasă, curată, lucrezi cu legume, nu lucrezi cu fiare“, spune, zâmbind, bucătarul.
Deşi nu are o experienţă foarte mare în domeniu, sibianul a avut deja ocazia să gătească pentru personalităţi politice şi vedetele autohtone. Printre cei care au gustat din delicatesele preparate de el s-a numărat, de exemplu, designerul Cătălin Botezatu. „ A venit la Păltiniş în vara a