Din 87 de absolvenţi de Medicină în 2009, 80 au plecat deja sau şi-au depus dosarele.
Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pleacă în masă în străinătate. "Vreau să trag încă o dată un semnal foarte serios în privinţa a ceea ce înseamnă exodul incredibil de mare al personalului medical în străinătate. În felul acesta, criza în sistemul sanitar va fi enormă. Şi degeaba vom avea condiţii hoteliere în spital în următorii 6 ani, dacă în acele condiţii hoteliere nu vor fi cadre medicale", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, dr. Florian Stoian.Potrivit acestuia, exodul de medici rezidenţi este "foarte mare", iar la Constanţa, din cei 87 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină de anul trecut, care au luat examenul de re-zidenţiat, 47 au plecat în străi-nătate şi restul de 40 şi-au depus toţi actele necesare pentru a lucra în alte ţări. „Nu este o glumă. (...) Nu este un lucru bun pentru ţară, pentru că vom face spitale, la un moment dat, şi nu va mai avea cine să lucreze în ele. Iar cei de acolo mi-e foarte greu să cred că se vor mai întoarce", a afirmat dr. Stoian.
Prezent la conferinţa de presă, şeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul SCJU, dr. Bogdan Davidescu, a susţinut că toţi cei şase medici din unitate sunt tentaţi să plece în străinătate şi au depus actele necesare, iar cele mai bune două asistente au deja parafate contractele pentru Olanda şi Spania, unde vor lucra pentru 2.000-3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care alte trei asistente au plecat deja.
Din 87 de absolvenţi de Medicină în 2009, 80 au plecat deja sau şi-au depus dosarele.
Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pleacă în masă în străinătate. "Vreau să trag încă o dată un semnal foarte serios în privinţa a ceea ce înseamnă exodul incredibil de mare al persona