Paradoxal, componenţii echipei de rugby a României şi-ar dori ca sâmbătă, 27 noiembrie, vremea să fie rea la Bucureşti. Ploaia ar avantaja jocul pe înaintare al "stejarilor" şi, totodată, ar afecta şarjele pe treisferturi ale uruguayenilor.
Cum terenul sintetic de la Izvorani, locul unde sunt cazaţi, poate provoca accidentări nedorite, componenţii lotului naţional de rugby al României au decis să-şi facă antrenamentul de astăzi pe micul, dar cochetul stadion de fotbal din Ciolpani. Pe la ora 10.15, autocarul a adus echipa, iar după ce jucătorii s-au echipat a urmat o şedinţă de pregătire de circa o oră.
Sub privirile managerului Pompilie Borş, îndrumaţi de directorul tehnic Robert Antonin şi antrenorii Romeo Gontineac (treisferturi) şi Steve McDowell (înaintare) s-au exersat scheme de ocupare a terenului advers. Fie prin acţiuni declanşate la mână, cu fixări şi relansări, fie după repuneri din margine şi, alternativ, joc la mână sau lovituri tactice cu piciorul.
La finalul antrenamentului, căpitanul Sorin Socol a declarat că el şi colegii săi sunt decişi să nu mai repete erorile din a doua repriză a meciului de la Montevideo, când au permis uruguayenilor să revină de la 5-14 (meciul s-a încheiat la egalitate, 21-21). "Ne propunem să începem meciul în forţă, aşa cum am reuşit contra Georgiei, în primăvară, când eram obligaţi să câştigăm pentru a putea ocupa locul 3 în Cupa Europeană a Naţiunilor şi a rămâne în cursa pentru calificarea la Rugby World Cup. Noi ne dorim ca sâmbătă să fie vreme rea la Bucureşti. Şi noi am jucat la peste 30 de grade Celsius la Montevideo. De ce să nu joace şi ei pe ploaie şi pre frig".
Adevărul este că, tactic vorbind, un teren greu, alunecos, avantajează din start echipa României, care este superioară pe înaintare - o asemenea suprafaţă afectează atacurile pe treisferturi, în viteză, capitol la c