Ilie: Mulţi angajaţi se profesionalizează pe şantier, însă puţini ajung să deţină şi o certificare a competenţelor
Ieri a avut loc conferinţa de lansare a proiectului PICAS, dedicat persoanelor interesate de un job în construcţii
Plosceanu: Cei care vor avea muncitori bine calificaţi vor reuşi să rămână în piaţă şi să se afirme
O particularitate a sectorului de construcţii este faptul că mulţi angajaţi se profesionalizează la locul de muncă, însă puţini ajung să deţină şi o certificare a competenţelor astfel dobândite, fapt care face ca de multe ori cei în cauză să nu poată fi angajaţi decât ca muncitori necalificaţi, a atras atenţia ieri Simion Ilie, manager în cadrul proiectului ''Centre PICAS - Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă din sectorul de construcţii".
Ieri a avut loc conferinţa naţională de lansare a proiectului specializat pentru sectorul construcţiilor: ''PICAS, Te angajează în construcţii'', acesta având o durată de implementare de 36 de luni, începând cu 1 septembrie 2010 până la 31 august 2013. Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, având un buget total de 21.097.740 de lei.
Potrivit lui Simion Ilie, în prezent există un segment larg de adulţi care deţin competenţe obţinute pe căi non-formale sau informale, în ţară sau în străinătate, şi care au nevoie de certificarea acestor competenţe pentru a putea avea acces la locuri de muncă mai bine plătite. ''În acest sens, proiectul vine în întâmpinarea acestei nevoie şi va contribui la certificarea a cel puţin 100 de persoane din grupul ţintă care vor trebui să treacă printr-un proces de evaluare la locul de muncă şi astfel vor obţine o diplomă'', a declarat Simion Ilie, în cadrul confeinţei de lan