Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în Capitală şi s-a început urmărirea penală faţă de 15 persoane pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, şantaj, fals, uz de fals, spălare a banilor. Infractorii luau credite de la bănci garantând cu terenuri sau case inexistente. După aceea transferau banii prin mai multe firme fantomă până când li se pierdea urma.
Azi-dimineaţă au fost efectuate 27 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Argeş, la domiciliile unor persoane care făceau parte dintr-o reţea infracţionară care lua credite cu acte false.
Au fost puse în executare 18 mandate de aducere şi s-a început urmărirea penală faţă de 15 persoane pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, şantaj, fals, uz de fals, spălare a banilor. “Infractorii luau credite de la bănci garantând cu terenuri sau case inexistente. După aceea transferau banii prin mai multe firme fantomă până când li se pierdea urma”, ne-a spus procurorul Alexandru Georgescu, de la Biroul pentru Relaţii cu presa din cadrul Paerchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti.
Surse din interiorul Parchetului au lansat zvonul că unele persoane care făceau parte din această reţea sunt funcţionari publici.
Au încercat să mituiască un funcţionar
Reprezentanţii Parchetului Bucureşti infirmă informaţia şi susţin că dimpotrivă, datorită unui funcţionar a fost descoperită reţeaua.
“S-a încercat mituirea unui funcţionar dar acesta este singurul mod în care ştim că a fost implicată această persoană. De la el a pornit ancheta pentru că acesta i-a denunţat pe mituitori. Deocamdată au loc audieri şi nu ştim toate amănuntele, în consecinţă este posibil să apară şi alţi funcţionari implicaţi”, a adăugat procurorul Alexandru Georgescu.
Confrom reprezentanţilor Parchetului şi a Direcţiei Generale Anticorupţ