Municipalitatea va susţine în faţa oficialilor guvernamentali ideea construirii unui dig de-a lungul Dunării, pentru protejarea zonelor din oraş afectate de ultimele inundaţii. O altă soluţie a autorităţilor este realizarea unei canalizări care să preia apa.
Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat astăzi dimineaţă că va lua parte la discuţiile, de la Galaţi, ale autorităţilor cu ministrul Mediului László Borbély şi Secretarul de Stat Mihai Capră cu privire la măsurile necesare prevenirii inundaţiilor.
"După ultimele inundaţii noi am propus să avem o discuţie, chiar dacă lucrurile n-au fost atât de grave la Brăila, dar s-a creat un disconfort pentru cei care locuiesc în acele zone, fiind mutaţi de colo-colo, să vedem ce am putea promova pentru 2011, astfel încât să diminuăm eventualele efecte ale unor astfel de întâmplări în perioada următoare", a precizat astăzi dimineaţă Aurel Simionescu.
Municipalitatea are în intenţie să promoveze un proiect de construire a unui dig de-a lungul Dunării "care să meargă până spre Transeuropa, pentru că apa n-a intrat pe aici, prin zona portului, ci mai în spate, în aval. De asemenea, există o discuţie despre un anumit tip de canalizare care să preia apa şi să o transporte către Canalul Colector, la Staţia de Epurare", a mai spus Simionescu.
Autorităţile locale brăilene speră ca măcar una dintre variante să fie acceptată,însă totul va depinde de buget.
Inundaţiile cauzate de revărsarea fluviului Dunărea, pe teritoriul României, în 2010, au produs daune semnificative, printre cele mai afectate judeţe numărându-se Brăila, Galaţi şi Tulcea.
În judeţul Brăila au fost afectate circa de 100 locuinţe, 5 km diguri, precum şi terenuri agricole, valoarea totală aproximativă a pagubelor fiind
de 35 000 mii lei.
În judetul Galati au fost afectate, de asemenea, 5 case, 4 gospodării,