El va fi pus în libertate în această seară şi va putea părăsi penitenciarul Rahova după ce i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că fostul diplomat poate fi eliberat din penitenciarul Rahova, dar nu are voie să părăsească ţara.
Silviu Ionescu a fost trimis în judecată în 1 iulie, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că, în 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri „ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar, potrivit Mediafax.
Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore, potrivit procurorilor.
Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.
Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României, după orele 2.00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin de