Reprezentantii Apa Serv Valea Jiului risca sa piarda un contract de 40 de milioane de euro, fonduri europene, din cauza ca nu stiu sa-si gestioneze proiectele.
Cei care au misiunea sa implementeze proiectul privind modernizarea sistemului de apa si canalizare, nu s-au gandit ca ar putea avea probleme cu alesii locali, in conditiile in care acest proiect depinde de alte investitii care sunt insa in contradictoriu cu proiectele locale.
In fapt, autoritatile locale de la Petrila au refuzat construirea unui deponeu ecologic pe teritoriul orasului, deoarece au un proiect in derulare privind infiintarea un ui incinerator de deseuri.
Pe de alta parte, acest deponeu ar fi fost util pentru cei de la Apa Serv, care aici ar trebui sa-si depoziteze reziduurile rezultate din tratarea apei de la statia Danutoni.
Faptul ca acestia au refuzat un deponeu ecologic la ei in oras nu constituie, insa, in opinia managerului de proiect Monica Tarcea un impediment, chiar daca toata lumea vorbeste acum despre un impas.
Managerul care gestioneaza acest proiect refuza sa vorbeasca despre aceste probleme, asta in conditiile in care presedintele Consiliului Judetean si chiar si primarul de la Petrila au declarat public ca este foarte grav si exista riscul pierderi banilor europeni.
"Pentru ca au existat consilieri care s-au opus la proiectul de aprobare a unei suprafete de teren in vederea construirii deponeului ecologic exista posibilitatea ca proiectul privind canalizarea de la Apa Serv sa fie pus in pericol assa cum a recizat si presedintele Ioan Mircea Molot.
Luni am convocat o noua sedinta, extraordinara, la care l-am invitat pe vicepresedintele CJ Ioan Rus pentru a-i convinge pe consilierii care nu au votat ca este vital pentru proiectul de 40 de milioane de euro ", spune Ilie Paducel, primar Petrila.