Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi, potrivit Agerpres. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
În special, este nevoie de mai multă acţiune în domeniul prevenţiei, în paralel cu distribuirea mai rapidă a apei potabile. De asemenea, trebuie urgentate procedurile de clorurare a apei, de distribuţie a săpunului şi de instalare a punctelor de rehidratare, a explicat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), Alois Hug.
'S-a făcut puţin' în acest domeniu, pentru a evita ca situaţia să se agraveze. Dacă ar fi luate, măsurile ar reduce numărul de îmbolnăviri, a semnalat reprezentantul organizaţiei umanitare, în timpul unei vizite la Centrul de Tratament al Holerei din Sarthe - unul dintre cele mai mari centre, din cele 27 pe care organizaţia le administrează în Haiti.
Centrul, un fel de tabără în care bolnavii sunt îngrijiţi în corturi de campanie şi unde în general se vindecă în circa patru zile - dacă nu există complicaţii - are o capacitate de 280 de paturi şi 120 de locuri pentru tratamentul ambulatoriu. Acest spaţiu este ocupat, în general, în proporţie de 80 la sută.
Centrul MSF din Sarthe, unde ajung zilnic între 100 şi 200 de pacienţi, primeşte în special bolnavi proveniţi din Cite Soleil, o zonă cunoscută drept una din cele mai insalubre, dintre toate cartierele sărace ale capitalei haitiene. Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi, potrivit Agerpres. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
În special, es