EXCLUSIV EVZ. Jurnalistul american Michael Carroll, unul dintre primii corespondenţi străini care au relatat despre "orfanii lui Ceauşescu", vorbeşte despre documentarul "Hand Held", care va avea curând premiera în România.
Dacă în 2010 se mai poate spune ceva despre "copiii lui Ceauşescu", "orfelinatele groazei" sau despre micuţii bolnavi de SIDA încarceraţi după zăbrelele paturilor din fier, dacă există sensuri nedescoperite în cei 20 de ani în care aceste poveşti, cu detaliile şi imaginile lor şocante, au făcut de mii de ori înconjurul, lumii, urmează să demonstreze doi profesionişti americani.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Documentarul "Hand Held" - trailer Documentarul spune povestea unui om cu un aparat de fotografiat – Michael Carroll - care, călătorind în România, a descoperit o situaţie tragică.
Jurnalistul Michael Carroll, corespondent al unor publicaţii ca The Boston Globe sau The New York Times, unul dintre primii ziarişti care, în ianuarie 1990, au trimis articole şi fotografii despre România în vest, şi producătorul Don Hahn, care are în palmares câteva dintre cele mai comerciale producţii de la Hollywood, printre care filmul cu cele mai mari încasări din istorie, animaţia "Beauty and the Beast", sau "The Lion King". Un documentar despre România anilor ‘90, "Hand Held", film semnat de cei doi, va fi proiectat în premieră europeană în România la începutul lunii decembrie, proiect sprijinit de Fundaţia Inocenti şi MSD.
Filmul, a cărui primă vizionare este programată în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României pe 4 decembrie, de la ora 17.00, este povestea lui Michael Carroll care, călătorind ca fotojurnalist în Europa de Est în anul 1990, a fost printre primii corespondenţi străini care au descris situaţia tragică a copiilor orfani şi, mai ales, a celor infestaţi cu HIV/SIDA din România. "Ştiam foto