Cel mai bun loc în autobuz e la geam, pe partea stângă, iar în tramvai, poziţionarea la primul burduf garantează aer. Doi tineri au făcut descrieri amănunţite pe blog cu metode ce le fac călătoria plăcută. Sursa: VLAD STĂNESCU
Călătoria cu mijloacele de transport public poate fi adesea un exerciţiu al nervilor, precum cea cu maşina personală. La capătul ei se află "supravieţuitori" în trafic, care şi-au dezvoltat în timp trucuri şi planuri de atac care, odată intrate în reflex, le asigură o călătorie lipsită de griji.
Cum să eviţi aglomeraţia şi să prinzi locul cel mai bun sau pur şi simplu cum să prinzi un loc în autobuz, cum să eviţi vecinii incomozi şi să nu cazi victima hoţilor sunt preocupări comune în mijloacele de transport, care fac şi obiectul postărilor pe blogurile călătorilor experimentaţi.
Calcule matematice cu locurile cele mai bune
Printre bloggerii interesaţi direct de fenomen se numără şi Anda, din Cluj, o "obişnuită" a troleului încă din clasa a IX-a, şi Cătălin, un ieşean "păţit" al RATP local (http://somnulescu.com/2010/01/14/ghidul-calatorului-ratp-iasi).
Dacă pentru Anda e suficient să fie ferită de aglomeraţie, de vecini urât-mirositori şi neapărat să aibă un punct de sprijin, pentru ieşean călătoria ideală nu înseamnă sub nicio formă statul în picioare. Că lătorind zilnic cu acelaşi troleu şi învăţând pe de rost fiecare colţişor, clujeanca a pus la punct inclusiv o hartă a maşinii (http://andadj.blogspot.com/2010/05/troleu-plan-de-atac.html) şi a calculat matematic locul ideal: are vedere la geam, pe partea stângă, cât mai departe de intrări.
În caz de necesitate, sunt bune şi scaunele de la margine. "Mijlocul" troleului nu este o soluţie bună pentru cei care au rău de maşină, întrucât acolo se simt acut mişcările bruşte ale maşinii. Clujeanca are o regulă de aur: trebuie "