Locatarii blocurilor U7, U8 şi U9 s-au trezit somaţi să-şi plătească datoriile, deşi marea majoritate erau cu ele la zi. Principalii suspecţi sunt administratorul Camelia Ciorbă şi preşedintele Dumitru Pandele. Cei doi au fost puşi sub urmărire penală, iar poliţiştii analizează documentele Asociaţiei 38.
La mijlocul săptămânii trecute, liniştea câtorva sute de oameni a fost serios zdruncinată de vestea că administratorul blocului le-a tras o ţeapă de 400.000 de lei. Blocul U7, unul de zece etaje şi 128 de apartamente, din zona Şcolii numărul 3, urma să primească apă cu program din cauza restanţelor neachitate către furnizor. Afişul prin care erau înştiinţaţi de această măsură a trezit suspiciunea locatarilor care, revoltaţi, s-au prezentat la SC Urban SA, pentru a cere lămuriri suplimentare.
Documente fictive
Oficialii societăţii edilitare i-au bulversat complet când le-au spus că Asociaţia 38 are datorii care depăşesc suma de 320.000 de lei. Vestea a circulat repede, iar la lăsarea serii, cu mic, cu mare, locatarii s-au strâns în faţa blocului pentru a întoarce problema pe toate feţele. Unii spuneau că administratorul Camelia Ciorbă este departe de a fi un escroc, alţii erau suspicioşi la adresa preşedintelui Dumitru Pandele şi a proaspetei vile ridicte de acesta în localitatea Gheorghe Lazăr. În timp ce datoriile reale ale asociaţiei ajungeau la 400.000 de lei, administratorul afişa, la data de 30 septembrie, liste fictive cu datorii ce însumau 25.000 de lei.
Cercetaţi pentru delapidare
Pentru că nu aveau răspuns la nicio întrebare, oamenii au chemat Poliţia. Toate actele Asociaţiei 38 au fost ridicate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care încercă acum să stabilească cine este de vină pentru acest prejudiciu. „Poliţiştii au constatat o diferenţă între debitele la furnizori şi cele ce apar în evidenţa co