Cinci tineri cu vârste între 20 şi 30 ani provenind din centre de plasament sau centre sociale din judeţul Alba vor lucra la restaurarea porţii a V-a a fortăreţei din Alba Iulia. Aceştia au fost selectaţi dintre 25 de tineri care au obţinut calificare în domeniul construcţiilor. Tinerii au primit astăzi diploma de absolvire.
Ioan Cătărambă, Mihai Mikloş, Andrei Varga, Alin Vlad, Gheorghe Varga sunt cei cinci tineri care vor face parte din echipa de muncitori care restaurează Poarta V a Cetăţii de tip Vauban din Alba Iulia. Toţi provin din centre sociale sau de plasament din judeţul Alba. Unii dintre ei au mai muncit în domeniul construcţiilor încă de la plecarea din centru, în timp ce alţii au căutat varianta cea mai bună de o obţine o diplomă care să îi ajute să îşi găsească un loc de muncă.
„ Am ales să fac acest curs pentru ca să îmi pot găsi un loc de muncă. Am încercat să învăţ cât mai bine, mai ales pentru că înainte am mai lucrat la o spălătorie auto şi în parcuri de distracţie. Faptul că am fost ales să lucrez la poarta Cetăţii mă face să mă simt mai bun“, a spus Andrei Varga, 26 ani, un tânăr provenit din Centrul Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia. „Am ales acest curs pentru a-mi asigura cât de cât viitorul. Am lucrat în contrucţii opt ani, dar nu aveam calificare“, a afirmat Ioan Cătărambă, alt tânăr provenit dintr-un centru de plasament.
Vor să îşi găsească un loc de muncă
Motivaţia de a găsi un de lucru pe piaţa muncii a fost aceeaşi pentru fiecare dintre absolvenţii cursului de zidar-pietrar-tencuitor, chiar dacă unii dintre ei nu s-au aflat la prima specializare. „Am mai lucrat în construcţii. E a doua diplomă, dar acum având ocazia să lucrez la un monument istoric ,voi învăţa şi mai mult şi va conta pentru viitorul meu profesional“, a afirmat Alin Vlad, 29 ani. Acesta provine din Centrul Social de Urgenţă Filantropi