La 19 noiembrie, când la nivel internaţional a fost marcată Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, Organizaţia „Salvaţi Copiii“ România a tras un semnal de alarmă asupra repercusiunilor severe pe care abuzul asupra copilului le are asupra întregii dezvoltări psihoemoţionale ulterioare. Din cele 11.686 de cazuri de abuz înregistrate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului în 2009, 1.326 au reprezentat abuz fizic, 1.151 abuz emoţional, 572 abuz sexual şi 8.101 cazuri de neglijare în familie. (...)
La nivel naţional, există o predilecţie a abuzului asupra copilului în regiunile nord-est (607 cazuri de abuz din 3.040 re Publicitate prezentând totalul cazurilor de abuz raportate în anul 2009), şi respectiv sud-est (548 de cazuri). În cadrul centrelor de consiliere „Salvaţi Copiii“ sunt înregistrate în anul 2010 peste 350 de cazuri: 88 de abuz emoţional, 53 de abuz fizic, 34 de abuz sexual, 21 de neglijare în familie, 14 de trafic sau risc de trafic şi 140 alte tulburări comportamentale. Patruzeci de tineri mor zilnic în ţările europene din cauza violenţei, iar din 10 morţi violente în rândul tinerilor, patru sunt provocate de cuţite sau alte obiecte contondente, potrivit raportului asupra violenţei juvenile realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în septembrie 2010. În cadrul aceluiaşi context, unul din cinci copii suferă abuzuri sexuale în Europa, potrivit unei statistici a Consiliului Europei. Din 2008, Organizaţia „Salvaţi Copiii“, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, implementează proiectul naţional „Tinerii împotriva violenţei“, al cărui obiectiv major este reducerea incidenţei violenţei asupra copiilor în mediul şcolar.
La 19 noiembrie, când la nivel internaţional a fost marcată Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, Organizaţia „Salva