Peste 50 de copii vin zilnic la şcoala profesorului Cătălin Mihalcea. Antrenorului îi plac foarte mult copiii, adoră să lucreze cu ei, să îi îndrume şi să îi ajute să devină campioni.
În urmă cu cinci ani, Cătălin Mihalcea a avut curajul să îşi facă propria şcoală de fotbal, şi nu oriunde, ci într-un oraş profund afectat de criza economică, precum Mărăşeştiul.
Fan Club Steaua Mărăşeşti rezistă şi astăzi în ciuda dificultăţilor, pentru că, spune fondatorul ei, încă mai există copii amatori să facă mişcare.
„Am câteva grupe de copiii cu care participăm în competiţiile la care suntem chemaţi. Obiectivul nostru este să facem mişcare. Dacă putem promova şi cîţiva jucători la echipe mai bune din judeţ este cu atât mai bine. Din păcate, selecţia este îngreunată, mai ales că în Mărăşeşti situaţia economică nu stă pe roze", subliniază profesorul, a cărui satisfacţie supremă este atunci când un copil „de-al său" promovează la un club mare.
Cătălin Mihalcea este convins că sportul rege din Vrancea nu îşi va reveni curând, pentru că nu exisă interes din partea autorităţilor şi a sponsorilor.
„Nu există bani de mai mult timp în Vrancea. S-au vrut rezultate rapide într-un timp extrem de scurt şi totul este blocat acum. Sunt datorii mari la jucători la toate cluburile care au echipe în ligile superioare", afirmă profesorul, care crede că secretul pentru deblocarea sportului este contribuţia individuală a fiecărui om cu posibilităţi financiare.
„Nu există o strategie clară. Ne plângem că nu mai sunt fotbaliştii de altă dată şi ne complacem în această situaţie de ani buni de zile şi sunt puţini cei care încearcă să facă lucruri clare pentru fotbal. Trebuie să strângem rândurile şi să atrgem fiecare dintre noi câţi mai mulţi sponsori", recunoaşte Mihalcea.
„Există multă invidie"
Cătălin Mihalcea recunoaşte că răutatea şi invidia sunt la e