Jurnalul Naţional: Cifra de 2.000 de mandate de interceptări pe an, pe care aţi avansat-o în acest interviu, este globală, adică include şi interceptările realizate pentru Parchet, şi pe cele proprii ale SRI?
George Maior: Nu facem evidenţe pentru Parchet. Sunt doar ale noastre.
Sunt voci care acuză public SRI că monitorizează 27 de ziarişti fără mandat.
Este falsă această supoziţie. Am văzut pe cineva, nu ştiu dacă este ziarist sau nu...
Vă referiţi la Sorin Roşca Stănescu.
Da, am văzut afirmaţii că sunt monitorizaţi un număr de ziarişti. Aceste afirmaţii sunt false şi, iarăşi, interesate.
Nu există această monitorizare sau nu este a dumneavoastră?
Eu vorbesc din calitatea de director al serviciului. Nu există o asemenea monitorizare şi trebuie spus clar că aceasta este o acţiune de intoxicare.
Puteţi preciza un moment, de când sunteţi directorul SRI, în care serviciul a făcut toţi banii? O misiune sau operaţiune remarcabilă?
Sunt foarte multe operaţiuni de acest tip despre care nu pot să vorbesc.
Una despre care să puteţi vorbi.
Nu pot, pentru că aş afecta mijloace, metode şi surse foarte preţioase din exterior şi ar crea o problemă gravă din punct de vedere extern. Am să folosesc acel aspect public, al modului în care s-a gestionat cel mai mare eveniment din istoria României şi a NATO din punct de vedere informativ, Summitul NATO de la Bucureşti. Misiunea de securitate a fost catalogată ca exemplară şi este predată această "experienţă" în alte state care organizează asemenea manifestări şi care vedeţi că uneori degenerează datorită altor factori în elemente grave de securitate. Nu e vorba despre contracultură sau despre anarhism, ci despre un potenţial de ameninţări de alt tip.
Au existat astfel de ameninţ