Oare asa se construieste o democratie, prin tribalizare canibalizata? Prin presiuni, amenintari voalate si incercari sistematice de decredibilizare a institutiilor? Justitia, ultima reduta a luptei cetateanului cu politicul, a capitulat. A aratat steagul alb intr-un mod deplorabil, incepand chiar de la varful comandamentului.
Nu mai exista nicio indoiala ca UDMR conditioneaza ramanerea la guvernare de Legea Educatiei. Altfel, e de neinteles o asemenea graba pentru un act normativ, care nu se va aplica decat incepand cu urmatorul an scolar.
Insa, din cauza unor oportunisti, s-a creat o stare de confuzie fara precedent in Romania, punand Curtea Constitutionala in situatia de a-si infirma propriile decizii.
Oamenii de la varful Puterii s-au facut de ras, pe rand, intrand cu buldozerul in treburile justitiei.
Lupta din vara pentru suprematia politica in cadrul Curtii Constitutionale a fost unul dintre cele mai penibile momente din istoria Parlamentului.
Inca de pe atunci, era previzibila atitudinea CCR fata de ceea ce va urma. Toate deciziile vitale pentru supravietuirea Guvernului au fost luate la limita.
Mi-e greu sa cred ca 4 persoane au vazut legea intr-un fel, iar alte 5 au interpretat-o total diferit.
Promulgarea legilor de catre presedinte nu a fost niciodata atat de importanta ca acum. Basescu a devenit un fel de "salvatore della patria".
Il tineti minte pe Totto Schilacci, eroul Italiei la Copa del Mondo '90. A devenit erou national, salvand echipa de fotbal a Italiei prin golurile marcate pe final de meci.
Brusc, lui Basescu i s-a facut mila de femeile gospodine, scotand-o pe Roberta din ecuatia fraudarii voturilor pe Legea Pensiilor.
Senatul nu a fost de acord cu doleanta presedintelui si probabil ca urmatoarea promulgare va trece total neobs