Intentia de a vinde actiunile Romtelecom s-a luat in cursul acestui an, la nivelul Guvernului, iar acum se respecta prima etapa prevazuta in contractul de privatizare: actionarului majoritar, OTE, i se solicita o oferta de pret. O alta varianta de valorificare a actiunilor este listarea pe Bursa. Nu s-a hotarat insa care va fi aceasta Bursa. Este tot acest proces de vanzare a actiunilor Romtelecom unul ireversibil? Nu. Despre toate acestea, intr-un interviu HotNews.ro cu Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.
HotNews.ro:Vineri statul si-a anuntat intentia de a vinde participatia pe care o detine in cadrul Romtelecom. Personal, v-ati intalnit cu oficialii OTE si Deutsche Telekom. Ce s-a vorbit, cum s-a ajuns aici?
Marius Fecioru: Am avut o intalnire cu reprezentantii OTE-DT cu privire la valorificarea pachetului de actiuni pe care la acest moment statul roman il detine la Romtelecom. Parcurgem pasii prevazuti in contractul de privatizare. Prima data trebuie sa intrebam ceilalti actionari daca sunt interesati de o cumparare de actiuni. Asteptam pana la sfarsitul anului o oferta concreta din partea lor in acest sens, urmand ca pe masura ce procedura se deruleaza sa constatam ce pasi vom face ulterior. In mod normal se merge pe urmatoarea procedura: asteptam de la ei o oferta, dupa ce vom primi oferta va trebui sa o evaluam sa vedem daca este o oferta conforma si corespunde asteptarilor si pretului corect.
HotNews.ro:Ati estimat care ar fi acest pret corect?
Marius Fecioru: Nu putem face o declaratie privind o estimare a pretului. Exista mai multe tipuri de evaluari care sunt necesare in acest sens, cateva aspecte financiare pe care statul roman le cunoaste, insa nu putem spune ca avem toate elementele pentru a stabili pretul. De aceea am si pornit procedura ca atare, am cerut sa ne faca ei o oferta. In cazul