Activităţile la limită, care implică jocuri riscante şi multă adrenalină sunt din ce în ce mai populare printre tineri. Sporturi tradiţionale precum fotbalul, tenisul şi artele marţiale pierd teren în faţa celor de „senzaţii tari“.
Unul dinte cele mai populare este escalada sau căţăratul. Ieşenii care doresc să stea agăţaţi pe pereţi înalţi de până la 10 metri pot merge în sala de căţărat din strada Socola 16, la fostul Tamaz, la baza podului spre Bucium.
„Sala este cea mai complexă ca structură din ţară. Cele mai multe competiţii la nivel naţional sunt organizate aici, la Iaşi“, ne-a spus Ovidiu Avornicesei, managerul sălii de căţărat.
Copiii, cei mai împătimiţi sportivi
Practicanţii sportului au la dispoziţie trasee mai uşoare pentru amatori, dar şi cu un grad mai ridicat de dificultate pentru cei care se pregătesc de competiţii. Pereţii înalţi de 4,5 metri au panouri de escaladă de 300 de metri pătraţi şi asigură posibilitatea ieşenilor de toate vârstele să practice căţărarea sportivă, să se distreze şi mai ales să socializeze.
Activităţile oferite de echipa sălii din bulevardul Socola sunt mult mai vaste şi cuprinde dezbateri şi ateliere, proiecţii de filme, nocturne de căţărat, escalada de cartier, tabere şi stagii de pregătire, excursii tematice, cursuri de căţărare, activităţi de teambuilding şi petreceri pentru copii. Peste 50 de sportivi vin regulat să atârne de pereţi, iar 30 dintre aceştia sunt clienţi fideli şi abonaţi. „Cel mai tânăr sportiv are 3 ani şi cel mai bătrân, 52 de ani. Oricum, 20 de copii de până în 12 ani vin constant la sală şi mulţi au intrat deja pe linia de performanţă“, a mai spus managerul sălii.
Preţurile sunt speciale pentru bugetul unui student. Ieşenii trebuie să plătească 15 lei pentru un curs, elevii şi studenţii doar 12 lei, iar copiii de sub 12 ani, 10 lei. La