Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, face opinie separată de linia partidului şi susţine în continuare retragerea moţiunii de cenzură după asumare legii educaţiei. Argumentul lui Geoană este acela că odată ce angajarea este neconstituţională, nici moţiunea nu mai are obiect.
"Este extrem de dificil de a cauţiona o angajare a Guvernului pe un proiect de lege, declarat neconstituţional, prin introducerea unei moţiuni de cenzură", a spus, astăzi, Mircea Geoană, care anunţa încă de ieri că moţiunea ar trebui retrasă. Colegul său de partid Ilie Sârbu îl contrazicea, spunând că PSD nu susţine un astfel de demers. Geoană a mai adăugat că decizia de a retrage moţiunea aparţine partidelor care au iniţiat-o şi, iar "soarta ei va fi hotărâtă într-un fel sau altul", în Birourile Permanent reunite ale Parlamentului, convocate pentru luni, la ora 14.00.
Despre reuniunea conducerilor celor două Camere ale Legislativului, Mircea Geoană l-a informat şi pe premierul Emil Boc, care cerea ieri insistent ca Birorurile Permanente să discute despre moţiunea de cenzură după asumarea Legii educaţiei. Geoană a explicat că i-a trimis lui Boc o scrisoare, a doua de altfel, pentru că la prima "nu a avut minima decenţă să răspundă"', dar şi pentru că "este inacceptabil ca un prim-ministru să indice când să fie convocate Birourile Permanente".
"Dincolo de această insolenţă, pe care o consider inacceptabilă, problema de fond rămâne: sunt aceşti oameni dispuşi să meargă până la limita Constituţiei pentru a-şi atinge un obiectiv politic de etapă? Cred că voturile UDMR pentru Legea salarizării şi cea a bugetului sunt asigurate deja", a afirmat Mircea Geoană.
Totodată, el şi-a arătat convingerea că varianta Senatului pe Legea educaţiei va fi cea promulgată.