Nu se va infiinta nici o Companie Nationala de Comunicatii dar statul isi va asigura comunicatiile necesare folosind resursa excedentara care se afla in companiile lui, a explicat vineri pentru HotNews.ro ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, infirmand informatiile aparute in presa in acest sens. La sfarsitul lunii trecute, ministrul preciza ca "exista un studiu care acum este pe final privind unirea ori fizica ori doar in interese a companiilor de stat care detin fibra optica, respectiv: Comunicatii CFR, Radiocom, Teletrans si RoEduNet". Vineri, ministrul a precizat ca "acest studiu a fost finalizat si s-au tras si concluzii, care vor fi prezentate detaliat intr-o conferinta de presa".
Amintim ca joi, presedintele Traian Basescu a organizat la Palatul Cotroceni o intalnire cu premierul Emil Boc si cu ministri ai Guvernului cu responsabilitati in implementarea Hotararii CSAT nr.71/2010 privind unele masuri necesare operationalizarii si dezvoltarii sistemelor nationale informatice specifice.
"Scopul Hotararii CSAT este acela de a determina institutiile publice si administratia publica centrala si locala sa-si constituie sisteme informatice si sa asigure servicii "on-line" de informare si de plata a obligatiilor fiscale ale contribuabililor, in scopul diminuarii interactiunii directe a cetatenilor si a agentilor economici cu functionarii publici", se arata comunicatul dat joi de Presedintie.
Informatiile vehiculate in presa, despre aparitia Companiei Nationale de Comunicatii
Despre infiintarea unei Companii Nationale de Comunicatii a scris mai intai, in mai multe dati, pe baza unor informatii "pe surse", ziarul Puterea.
"Dupa crearea 'mastodontilor' Hidroenergetica si Electra, care vor concentra, practic, intregul sector energetic din Romania, un alt colos de stat este pe cale sa se nasca: Compania Nationala de Comun