A prins această idee de afacere dintr-o revistă şi acum are motive să se felicite pentru că au început să curgă comenzile
Povestea Danielei a început nu cu celebra sintagmă "a fost odată", aşa cum ar trebui, ci cu un şut... , aşa cum se tot întâmplă pe la noi de o bucată de vreme.
"Lucram la o importantă firmă de construcţii de pe platforma combinatului, una de top timp de mulţi ani, dar care a ajuns să nu mai conteze în peisajul economic", povesteşte artista.
Atunci, în 2000, s-a hotărât să-şi ia destinul în propriile mâni, şi astfel s-a născut întrebarea firescă: ce altceva să facă?
"Am luat la răsfoit revista «Idei de afaceri» şi am început să studiez. Lozul ales a fost «lumânări decorative», îşi aminteşte emoţionată Daniela Constantinescu.
Sigur, începutul a fost greu. Primii clienţi au fost din familie, aşa, de încurajare! Apoi au fost câteva magazine care i-au acceptat produsele în "regim de consignaţie". Încet-încet, a căpătat experienţă şi, odată cu ea, au venit şi tot mai mulţi clienţi.
"Pentru că lumânările pe care le produc se obţine exclusiv manual, sunt invitată la multe evenimente dedicate meşterilor artizani. Am colaborat câţiva ani buni cu Muzeul Satului, particip în mod constant la Sinaia Forever, Festivalul de la Sighişoara şi la toate evenimentele de profil organizate de Centrul Cultural «Dunărea de Jos», cu care am o colaborare foarte bună. Curând, vor începe Sărbătorile Galaţiului la care particip de fiecare dată", mai spune artista.
Lumânările Danielei sunt inspirate din natură. Pentru că iubeşte foarte mult florile, acestea îi inspiră cele mai multe dintre modelele de lumânări. Ne asigură că este destul de greu să numim o floare pe care să nu fi încercat s-o reproducă. Cactus, întrebăm noi?
"Ei da, m-aţi prins, o lumânare cu cactus nu am realizat, dar e în studiu. Există soiuri de cactuşi cu flori