Băcăuanca s-a ataşat de acest instrument încă din clasa I. De opt ani studiază zi de zi pentru a-şi face un nume în rândul artiştilor consacraţi.
Adolescenta a fost îndrumată încă din clasa I să cânte la vioară de către profesoara sa, Silvia Pîndaru. „Surorile mele cântau la pian, dar profesoara mea mi-a zis să încerc totuşi vioara. Mi-a plăcut din prima clipă, chiar dacă mi s-a părut greu la început. Se pare că Silvia Pîndaru a fost inspirată pentru că am ajuns să iubesc acest instrument“, a spus Ana Marina. La primele concursuri de muzică a participat încă din clasa a III-a.
Colaborează cu dirijori de la Filarmonică
„Îmi aduc aminte că unul dintre primele spectacole mai importante la care am cântat a fost la Casa Memorială «George Enescu» din Tescani. Dacă acesta a fost începutul, de doi ani încoace susţin mereu concerte alături de dirijori de la Filarmonica din Bacău”, a mai zis tânara. Ana Marina a mai povestit că a avut ocazia de a înregistra melodii la vioară şi pentru televiziune. „Pentru ei am evoluat solo, fără dirijor. A fost o experienţă bună pentru mine, care m-a ajutat să evoluez“, a zis artista.
Nicio zi fără studiu
Printre realizările ei se numără şi menţiunile pe care le-a câştigat în ultimii doi ani la Concursul Naţional de Teoria Muzicii „Constantin Constantinescu“ din Iaşi şi faptul că este colaborator constant al Fundaţiei „Remember Enescu“ din Bucureşti, alături de care susţine concerte în toată ţara. „Pentru a cânta cât mai bine la vioară studiez zilnic câte patru ore minimum. Este foarte obositor deoarece în timpul zilei am ore şi la şcoală, însă nu mă las bătută“, a continuat adolescenta.
Ana Marina apreciază muzica de Bach şi nu-i plac partiturile lui Mozart. „Bach e grav, trist, pe când Mozart e prea optimist şi vesel pentru gustul meu. Cânt cu plăcere şi pe muzica lui Saint-