Ediţia din acest an a „Guinness World Records 2011“ a fost lansată în aceste zile pe piaţă. Volumul conţine 3.500 de recorduri omologate, 700 dintre acestea fiind verificate personal de reprezentanţii Guinness Book, care, în 2010, au vizitat 27 de ţări.
În afară de miile de recorduri omologate, există alte câteva mii care au fost însă respinse de specialiştii din Londra, cum ar fi recordul pentru cel mai mare număr de claxoane într-o oră de călătorie – 100 sau recordul pentru cel mai curat om de pe planetă. Acesta se spală de 125 de ori pe zi, de fiecare dată spălându-se cu şampon şi uscându-se cu feonul. De asemenea, nu a fost acceptată pe lista performerilor nici femeia care a urmărit serialul „Totul despre sex“ de nu mai puţin de 70 de ori consecutiv. Alţii au vrut să intre în Cartea Recordurilor declarând că au cel mai „homosexual“ câine din lume, un altul afirmă că a mâncat 11.000 de sendvişuri în opt ani. Altă propunere curajoasă vine din partea unui nonconformist, care afirmă că a avut nu mai puţin de 70 de orgasme într-o singură zi.
Recorduri nescrise
Aceasta este însă o Carte a Recordurilor pe care nu o veţi citi niciodată: mii de tentative de record refuzate şi respinse. O mostră a nebuniei umane care se loveşte „cap în cap“ cu regulamentul oficial al Guinness World Records, care prevede ca fiecare record să fie măsurabil, să poată fi dovedit, să aibă o unică variabilă şi să fie interesant la nivel internaţional. În baza de date oficială a Guinness World Records există în jur de 40.000 de recorduri omologate, însă an de an sosesc alte 60.000 de cereri, care sunt evaluate de o echipă de 19 judecători, coordonată de Marco Frigatti, un italian de 40 de ani, laureat în traduceri, şi care de scurt timp a revenit la Londra, după o vizită în Nepal, unde a fost să îl măsoare cu centimetrul pe Khagendra Thapa Magar, cel mai scund om