Asociaţia care sprijină şoferii în lupta cu Serviciul "Ridicări Auto" va avea în curând sediu şi în judeţul nostru.La Focşani, SC Autoremorcări SRL ridică maşini pe bandă rulantă în condiţiile în care încasează 80% din taxele de recuperare.
Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor Acestora din România (ASDA), înfiinţată de buzoianul Marian Moroşanu (26 ani), vine în ajutorul şoferilor ale căror maşini, parcate neregulamentar din cauza lipsei locurilor amenajate, sunt "săltate" de Serviciul "Ridicări Auto".
Reprezentată în momentul de faţă în patru oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Buzău, Iaşi şi Botoşani, asociaţia va avea o filială, de săptămâna viitoare, şi în Focşani, oraş în care zilnic zeci de maşini sunt ridicate de SC Autoremorcări SRL, firmă care are contract cu Primăria .
"Să fie ridicate maşinile care pun în pericol circulaţia rutieră, dar sunt şi abuzuri. Numărul locurilor de parcare este infim comparativ cu numărul de autoturisme", ne-a spus preşedintele asociaţiei, Marian Moroşanu.
Practic, şoferii care doresc să beneficieze de asistenţă juridică gratuită în cazul în care se trezesc cu maşina ridicată în mod abuziv, nu trebuie decât să se înscrie în asociaţie în schimbul unei cotizaţii anuale de 400 de lei. În contul acestor bani, şoferul beneficiază şi de tractări cu platfoma în limita a 400 de km pe an, cazare pentru 48 de ore şi asistenţă rutieră în orice oraş din ţară, dacă i se defectează maşina la drum.
Membrii Asociaţiei Şoferilor şi a Drepturilor Acestora beneficiază şi de împrumuturi financiare fără nici un fel de dobândă.
"Dacă membrii asociaţiei primesc o amendă şi nu au bani să o plătească în 48 de ore, pentru a nu se dubla suma, îi dăm noi bani. Dăm pe loc şi pentru achitarea taxei de recuperare a maşinii de la "Ridicări Auto"", ne-a mai spus Marian Moroşanu.
Un loc de parcare