Multimilionarul sibian Ilie Carabulea şi-a susţinut astăzi teza de doctorat. El intră astfel într-o categorie selectă, din care mai face parte, printre alţii, şi doctorul în economie subterană Dinel Staicu. Sursa: Traian DeleanuSursa: MEDIAFAX
1 /.
La cei 63 de ani ai săi şi circa 200 de milioane de euro în cont –potrivit topurilor Forbes şi Capital- lui Ilie Carabulea nu i-ar putea lipsi nimic la prima vedere, fiind catalogat adesea ca un personaj de succes. Cu toate acestea, abia de astăzi omul de afaceri sibian poate spune că este împlinit profesional. După şase ani de studii de doctorat la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Ilie Carabulea şi-a susţinut astăzi o teză în managementul transporturilor, după cum a confirmat pentru Agerpres Alexandra Todoran, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.
Teza de doctorat a inginerului Ilie Carabulea, susţinută dimineaţă în Sala Senatului, are legătură cu principalul domeniu de activitate al fimelor sale, transportul, cel mai bogat sibian fiind patronul holdingului "Atlassib", dar şi deţinătorul a 36,26% din Banca Carpatica.
"Ne-am propus ca obiectiv realizarea unei dispecerizări inteligente a vehiculelor din cadrul flotei, utilizând un sistem multi-agent care gestionează diferite situaţii. Totodată, am urmărit creşterea eficienţei organizaţionale prin accesul la informaţii obţinute apriori prin efectuarea de simulări, dar şi asigurarea îndeplinirii constrângerilor specific problemei de alocare a vehiculelor pe rute", şi-a descris Carabulea lucrarea .
Software-ul rezultat pe urma lucrării de doctorat a lui Ilie Carabulea urmăreşte numărul de rute sau destinaţii, numărul de vehicule din cadrul flotei, istoria rutelor alocate pentru vehicule (vehiculele să fie distribuite în mod egal pe parcursul unei luni de zile pe toate rutele), distanţa parcursă de u