Studiază canto de zece ani şi, recent, a ocupat locul I la secţiunea solişti instrumentişti a Festivalului Naţional Maria Lătăreţu din Târgu-Jiu.
A copilărit în satul Isvarna aparţinând oraşului Tismana. De mică, Diana cânta cântece gorjeneşti, acasă, în faţa oglinzii şi improviza microfoane din tuburi goale de deodorante. De la vârsta de 8 ani s-a înscris la secţia Canto a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, mama fiind cea care a sfătuit-o. „Cine bate seara la portiţa mea“ a fost primul cântec pe care l-a interpretat pentru o probă a înscrierii la Şcoala Populară.
Impresionată de publicul gorjean
După doi ani de cursuri, Diana a obţinut locul I la Festivalul Internaţional de Folclor din Hunedoara. A avut de interpretat o piesă gorjenească şi de recitat o poezie, prestaţia ei impresionând juriul. Au urmat şi alte competiţii, cum ar fi Festivalul Tineretului, organizat la Godineşti, la care s-a clasat pe primul loc. Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular de la Tismana i-a adus premiul al III-lea. De asemenea, a participat şi a obţinut locuri fruntaşe la mai multe concursuri judeţene şi naţionale. Diana Istudor a participat de curând la Festivalul Naţional Maria Lătăreţu din Târgu-Jiu, la care a obţinut premiul I, la secţiunea solişti vocali. Tânăra a interpretat o doină din repertoriul Mariei Lătăreţu „Şi băgai cucu-n plug“ şi o sârbă care face parte din repertoriul Mariei Apostol, „De dorul gorjenilor“. Pentru dăruirea pe scenă şi repertoriul deosebit a fost recompensată cu o diplomă, un trofeu, bani şi o culegere de folclor care a aparţinut regretatei artiste Maria Lătăreţu. „Nu mă aşteptam la acest premiu deoarece în competiţie au fost numeroşi concurenţi foarte buni. Cel mai mult m-a impresionat publicul gorjean. Am fost aplaudată chiar şi după ce părăsisem scena. Mare parte din succesul meu i se datorează doamnei profesoare de ca