Prima ediţie a Festivalului Recoltei are loc în acest sfârşit de săptămână în incinta Promenada Mall. Nu lipsesc mâncărurile sau produsele slow-food, realizate la cele mai înalte standarde de calitate şi respectându-se mediul înconjurător.
Promenada Mall din Târgu-Mureş găzduieşte în acest weekend prima ediţie a Festivalului Recoltei. Mureşenii au parte în acest sfârşit de un târg în cadrul căruia sunt prezentate produse şi articole tradiţionale româneşti alimentare şi nu numai. Elemente de decor lucrate manual şi din materie primă naturală, produse alimentare populare sau care fac parte din circuitul slow food, toate acestea pot fi admirate, încercate sau cumpărate la preţ de producător. Manifestarea încurajează tradiţiile şi naturaleţea, iar din acest motiv participă la eveniment numai producători români, care folosesc ingrediente proaspete pentru delicatesele puse pe display.
Produse slow-food
Producători din toată Transilvania sunt prezenţi la Promenada, iar motto-ul tuturor este să ofere produse gustoase, tradiţionale, naturale şi sănătoase celor care le vizitează standurile. Mierea este favorita publicului, datorită gustului bun şi a afecţiunilor pe care le combate, la Festival fiind prezenţi mai mulţi apicultori ardeleni. Pe lângă clasica miere de albine, la târgu pot fi degustate mostre de miere de tei sau de salcâm, care costă 10 lei borcanul. Un produs foarte bun pentru întărirea imunităţii este mierea de albine cu lăptişor de matcă, polen şi propolis, care costă 100 de lei borcanul şi care asigură o cură de şapte săptămâni pentru diverse afecţiuni. Seria produselor bio, care intră în categoria slow-food continuă cu uleiul de floarea soarelui nerafinat, realizat prin presare la rece, care este un aliment foarte sănătos, dar în acelaşi timp şi un medicament pentru afecţiunile de ficat, bilă sau pancreas. „Este o afacere de familie