Capitala României se poate mândri cu o serie de recorduri, unele de istorie recentă, cum ar fi cea mai mare instalaţie indoor de Crăciun, altele care se văd de pe lună, cum este cazul Casei Poporului. Dacă autorităţile şi operatorii de turism îşi vor da silinţa, Bucureştiul ar putea ajunge pe harta oraşelor vizitate de mii de turişti la sfârşit de săptămână. Sursa: Razvan ValcaneantuSursa: Gabriel PatrutSursa: Gabriel PatrutSursa: Gabriel PatrutSursa: Robert HanciarecSursa: Codrin PrisecaruSursa: Codrin PrisecaruSursa: Codrin PrisecaruSursa: Anita VizireanuSursa: Vlad Stanescu
1 /.
Directorii de hoteluri sunt sceptici atunci când vine vorba de transformarea Bucureştiului într-o destinaţie pentru turişti tradiţionali. Ei văd capitala ca pe o gazdă bună pentru evenimente, de genul seminariilor sau summit-urilor. Traian Bădulescu, consultant pe turism, spune că situaţia nu este chiar atât de rea pe cât pare.
''Am de multe ori ocazia de a vorbi cu turişti străini care mi-au spus să nu mai declarăm Bucureştiul un oraş urât, pentru că este chiar frumos. Mai sunt foarte multe de făcut, dar dacă au reuşit să renoveze câteva străzi din centrul vechi care s-au umplut deja de puburi, cred că în cinci ani Bucureştiul poate deveni o destinaţie de city-break'', ne-a declarat Traian Bădulescu.
Aglomeraţia dăunează turismului
Pe lista obiectivelor care ar trebui îndeplinite pentru ca Bucureştiul să intre în circuitul turistic tradiţional se numără infrastructura: capitala este un oraş destul de aglomerat. Partea bună este că, la sfârşit de săptămână, străzile nu mai sunt atât de aglomerate, deci turiştii de city-break nu ar avea multe probleme în trafic.
Le lipsesc însă centrele de informare turistică, magazine de suveniruri şi structuri de cazare de toate stelele cuprinse în oferte avantajoase. Practic, hotelurile practic