Saptamana care tocmai se incheie a fost marcata de mesaje de la cel mai inalt nivel din toate domeniile ca ar trebui sa muncim mai mult ca sa traim mai bine.
Ni s-au prezentat in acest sens multe date care sa ne arate ca tara nu mai poate functiona cu zeci de mii de asistati social si oameni care muncesc la negru, iar insusi guvernatorul Bancii Nationale ne-a spus ca cei care muncesc sunt de vina ca au indatorat tara.
Practic, s-a format o coalitie monstruasa a celor responsabili de aducerea Romaniei in prag de faliment care arata cu degetul spre dusmanul suprem al tarii - poporul.
Astfel, primul care a dat tonul, ca de obicei, a fost presedintele tarii, Traian Basescu, care, stiind ca nu mai are nevoie de girul asistatilor pentru ca nu mai candideaza la functii publice prea curand si-a anulat sloganul cu care i-a cucerit pe romani "Sa traiti bine", transformandu-l in "Munciti bine ca sa traiti bine", stiind ca memoria electorala e mult prea scurta pentru a retine asa ceva in cazul in care, vreodata, se va hotari sa le ceara un nou vot.
Cum nu se putea altfel, umbra lui Basescu, premierul Emil Boc, a preluat mesajul presedintelui, adaugand ca nu vrea sa vanda iluzii nimanui si ca asta este realitatea cu care ne confruntam si pe care trebuie sa o acceptam. Si cum o vorba din popor spune "lauda-te gura ca ti-oi da friptura", Boc nu mai conteneste sa spuna pe unde apuca ce minunate si extraordinare sunt masurile de austeritate si cat de curajos si neinfricat este el ca le-a luat.
Desi nou in Executiv, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, s-a prins si el cum sta treaba. Asa ca si-a facut un scurt discurs pe care il repeta de cate ori jurnalistii au neobrazarea sa-i puna intrebari incomode la care el oricum nu stie raspunsurile. Botis a adus acest discurs pe culmile perfectiunii sambata: "Guvernul nu ofera fericire