Deocamdata se inregistreaza o pace firava sub maslinii Orientului Mijlociu, intrucat Israelul si unele tari arabe au coborat tonul obsesiv belicos al relatiilor dintre ele.
Ahmadinejad, "calaretul negru" de la Teheran, lasa impresia ca a parcurs ampla corespondenta intesata de recomandari pasnice privitoare la proiectele nucleare ale urmasilor Persiei. Ceva mai la est insa, Marea Galbena e vanturata de un fratricid corean incipient.
Bantuita de o malnutritie proprie comunismului tarziu, Coreea de Nord forteaza nota geopolitica din peninsula, atacandu-i sudul. De fapt, e o cacealma, pentru ca Phenianul are carti mici. Tehnica de lupta pe care si URSS-ul a uitat cand a fabricat-o, combustibil rationalizat, armata hranita cu coaja fiarta de copac.
Prin actiunile lor iresponsabile, nordicii vor sa arate ca sunt acolo, manati de saracie si fanatism rosu. Scopul nemarturisit este acela ca in schimbul kalasnikoavelor reintroduse in rasteluri sa li se umple hambarele cu ajutoare nerambursabile. Pentru ei, nu are nicio importanta de unde si cine sunt expeditorii acestora.
Deocamdata, cele cateva srapnele care au ucis patru oameni si-au atins scopul. Telefoanele cu fir scurt au risipit linistea din cancelariile oamenilor grei ai mapamondului.
In contrapartida, demonstratia de forta a SUA, principalul aliat al Coreei de Sud, nu s-a lasat asteptata. O flota, in frunte cu USS George Washington, patruleaza amenintator in Marea Galbena.
China si-a anuntat duminica disponibilitatea participarii la un arbitraj international , incepand cu prima zi din decembrie. La masa tratativelor mai sunt invitate si alte beligerante, SUA, Japonia si Rusia.
Fiindca veni vorba de secesionisti, in celebrul razboi civil american, nordul bogat industrializat a invins sudul pauper al plantatorilor de bumbac. Acum, punctel