Ora 16.00 Printre ultimele încălcări sesizate de Promo-LEX ţin, de asemenea, de activitatea birourilor electorale.
Astfel, s-au înregistrat mai multe cazuri de lipsă a sigiliilor, de utilizatori neînregistraţi, sau, dimpotrivă, înregistraţi de două ori. „Toate neregulile vin din instruirea insuficientă a reprezentanţilor secţiilor de votare. Unii din ei erau învăţaţi cum să înregistreze şi să verifice electorii chiar în timpul alegerilor", a declarat Ion Manole, preşedintele asociaţiei Promo-LEX.
Alte încălcări grave care s-au depistat de către observatori au fost draperiile transparente, votul alegătorilor cu paşaportul străin sau închiderea secţiei de votare pe motiv că o persoană se simţise rău.
În Varniţa, raionul Anenii-Noi, un observator a sesizat până şi urne de vor din cutii de carton, ceea ce reprezintă o încălcare deosebit de gravă, după cum susţin cei de la Promo-LEX.
Observatorii de la OSCE au intrat în silenzio stampa în ceea ce priveşte desfăşurarea scrutinului. „Nu dăm niciun fel de declaraţii până la conferinţa de presă de mâine", a menţionat Ivan Godarsky, observator OSCE.
Ora 14.00 Mai vorbăreţi s-au dovedit a fi însă, ruşii. „Până când nu s-au depistat nereguli grave. Observatorii noştri au transmis doar câteva carenţe ce ţin de timpul deschiderii secţiilor de votare, împărţirea buletinelor, instruri ale procesului de votare. O altă sesizare se referă la numărul prea mic ale cabinelor de vot, astfel că alegătorii sunt nevoiţi să aştepte şi să facă rânduri la acestea", a declarat Oleg Culebov din cadrul serviciului de presă CSI, adăugând că afirmaţiile făcute nu sunt nişte concluzii, ci doar observaţii preventive.
ORA 13.00 observatorii Promo-LEX au relatat mai multe nereguli în procesul de desfăşurare a scrutinului. Acestea ţin de întârzieri în deschiderea secţiilor de votare, lipsa agent