De un sfert de secol o femeie din Arad se ocupă cu producerea mai multor tipuri de paste făinoase, cum ar fi tăiţei de casă. Este o maestră în domeniul, iar clientele o vizitează şi de trei petru ori pe săptămână. Florica Erdodi face tăiţei de când se ştie, mai exact de 25 de ani.
Femeia povesteşte că lucra la CFR, la telecomunicaţii, iar în timpul liber s-a gândit că poate să-şi rotunjească veniturile. „M-am tot gândit ce să fac să mai câştig bani şi atunci mi-a venit ideea să fac tăiţei. Nu mi-am propus să mă îmbogăţesc, ci doar să am nişte câştiguri băneşti suplimentare. Ştiam că se pot vinde asemenea produse, iar atunci am decis să fac pasul spre acest domeniu”, spune Florica Erdodi. Femeia spune că are o reţetă pe care a învăţat-o de la mama ei. De mică, o ajuta pe mama ei când făcea tăiţei sau tăscuţe. „Atunci, consideram totul o joacă, cu timpul lucrurile au devenit serioase. Întreaga poveste s-a transformat într-o afacere. Când eram mică eram doar ajutor de bucătar, acum sunt pionul principal. Fac totul cu mare drag şi acest lucru contează enorm”, mărturiseşte Florica.
Are clienţi din ţară şi de peste hotare
De câţiva ani buni, femeia vinde tăiţeii în piaţă şi spune că are clienţii ei fideli. „Cel mai bine se vând gârtenii pentru că sunt făcuţi manual. Am clienţi din ţară, dar mai ales din străinătate. Când se întorc românii din străinătate vin şi cumpără de la mine, toţi îmi spun tanti Florica cu tăiţei. Cei mai mulţi duc paste făinoase din România şi prietenilor din ţările în care muncesc. Le spun că sunt produse bio, cu ingrediente de casă (ouă şi făină). Chiar şi patronii italieni, care au firme în Arad şi care sunt specialişti în paste, cumpără paste de la mine. Ei le laudă şi spun că sunt altfel decât pastele lor”, mai spune femeia. Tanti Florica cum îi spun clienţii, are o gamă bogată de produse. Pe lângă obişnuiţii tăiţei, tanti Flori