Florea Nedea, zis şi Fane Roşioru, şi-a câştigat faima în Dolj cu născocirea sa practică şi eficientă.După ce mai bine de doi ani a bătut fierul de plug la mână, cum se face „de la Mihai Viteazul încoace“, bărbatul şi-a pus mintea la contribuţie şi şi-a uşurat munca.
Florea Nedea este agent de pază la un depozit în Craiova. Deşi nu ar pleca din bătătura sa, din comuna doljeană Leu, unde îi place să fie meşter iscusit, nu are încotro, căci nevoia de supravieţuire îl obligă să îşi câştige traiul şi din altceva. Şi-a pus mari speranţe în invenţia sa, ciocanul electromecanic, că-l va scoate din sărăcie, dar cu cât timpul trece îşi dă seama că va trebui să se mulţumească doar cu câştigul sezonier pe care îl are de pe urma acesteia. Toată povestea cu ciocanul a pornit de la nevoia lui Nedea de a scăpa de chinul de a bate fierul plugului cu munca, care sleia de puteri şi cu care nu avea nici spor. Omul lucrase ca electromecanic la Întreprinderea Minieră Lupoaia timp de 13 ani şi ştia prea bine meserie, iar să renunţe la ea i s-a părut de prisos. „Am luat ordonanţa momeală ca la peşte, că o să fac agricultură, însă am plecat de la vaca cu lapte la capra stearpă“, povesteşte el supărat. Încurajat de bunul său prieten Ionel Mitran şi susţinut din plin de acesta. Timp de trei luni n-a avut somn până n-a văzut cu ochii săi că ciocanul, care cântăreşte 32 de kilograme, este funcţional. Cu un reductor, un motor de 2,2 kw, „salvat din ghearele macaralei“, şi anexe făcute tot de el, ca de exemplu „coadă cu bride pentru reducerea undei de şoc, 7 arcuri care trag ciocanul în jos, făcându-I coborârea mai rapidă şi impactul mai puternic“, şi-a desăvârşit creaţia.
Îi acţionează din pedală, iar pornirea şi oprirea se efectuează electric. „Iau fierul din forjă când e înroşit bine, îl bag la bătut şi îmi uşurez munca, dar am şi calitate şi randament în productivitate