Deşi avem materiale antiderapante şi drumarii sunt pregătiţi să acţioneze în cazul în care dă zăpada, pe două şosele din judeţ există risc ridicat de înzăpezire. Conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Teleorman susţine totodată, că în judeţ nu mai există nici parazăpezi, care să nu permită zăpezii de pe câmp să ajungă pe şosea.
Deşi iarna nu şi-a făcut simţită prezenţa în adevăratul sens al cuvântului şi zăpada nu a căzut încă, problemele tot sunt pe drumurile naţionale. În Teleorman, există două şosele, care în fiecare iarnă au creat dificultăţi de deszăpezire drumarilor. Şi nu vorbim aici de faptul că nu au existat materiale antiderapante sau utilaje suficiente, ci este vorba de două drumuri care nu trec prin prea multe localităţi şi zăpada se pune direct pe drum. Ba chiar mai mult, din cauză că nu mai există parapeţi care să ţină zăpada la distanţă, şoseau este impracticabilă. „Există zone cu risc de înzăpezire, spre exemplu, DN 65A – la limita judeţului Argeş, Roşiorii de Vede şi până la Turnu Măgurele. În aceeaşi situaţie este şi 65E, de la Roşiori, Bogdana, Ulmeni, Furculeşti şi până la Piatra. Aici nu mai avem nici parazăpezi, care să protejeze şoseaua, pentru că s-au deteriorat şi au fost scoase din uz. De fapt, pe niciun drum din judeţ nu mai sunt parazăpezi. Am solicitat la compania naţională fonduri ca să achiziţionăm altele, însă acum nu sunt bani. Oricum, Teleormanul nu este singurul judeţ cu asemenea probleme”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, directorul instituţiei, Alexandru Popa. Şeful secţiei de drumuri ne-a mai spus că solicitarea de parazăpezi s- a făcut pentru toate drumurile naţionale, respectiv pentru 17 kilometri, din zone diferite.
Un şofer care anul trecut a rămas blocat pe drumul naţional 65A spune că atunci când va da zăpada va evita tronsonul de drum respectiv. „Am stat acolo vreo 3 ore, era un viscol de nu mai vedea