Comisarul Aurelian Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, s-a lansat în afaceri imobiliare la Iaşi cu ajutorul soţilor Dorin şi Norina Forna, familia care a reuşit în 2006 să-l bage în arest pe prefectul Radu Prisăcaru, sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Sursa: Maria CrausSursa: Maria Craus
1 /.
Clădirea de birouri de pe strada Tăietoarei nr. 24 bis, amplasată pe terenul lui Aurelian Şoric, a fost ridicată cu aportul financiar al soţilor Forna însă parteneriatul a fost ţinut secret. În urmă cu doi ani, Aurelian Şoric a obţinut autorizaţia de construcţie şi, deşi clădirea a fost finalizată încă de anul trecut, nu a fost intabulată nici până în prezent.
Şoric şi soţii Forna au preferat atunci să semneze doar un contract de cesiune cu titlu oneros. Prin acest act, autentificat la BNP Necula pe 9 februarie 2009, jumătate din proprietatea lui Şoric a fost cesionată soţilor Forna. Părţile nu au fost nevoite astfel să facă publică afacerea imobiliară în declaraţia lor de avere, acest lucru nefiind obligatoriu înainte de intabularea clădirii.
După izbucnirea scandalului de la Interne şi după ce ANI a anunţat că-i va verifica averea, comisarul Aurelian Şoric şi soţii Forna au predat cheile clădirii din Iaşi lui Adi Tilici, animator în cluburi, care s-a grăbit să se mute şi să înceapă lucrările de amenajare interioară. Închirierea s-a făcut “pe încredere", nefiind posibilă în acte înainte de intabulare.
În ziua în care a demisionat, fiind chestionat despre situaţia juridică a imobilului de la Iaşi, Aurelian Şoric a susţinut că nu a investit vreun ban în clădire. Poliţistul s-a rezumat la a spune că investiţia nu este a sa, iar el doar a pus la dispoziţie terenul, fără să divulge numele asociaţilor săi sau al chiriaşului.
"Am cedat dreptul de proprietate şi dreptul asupra autorizaţiei de construcţie unui partener care a i