Profesorul de limba română are o experienţă la catedră de 38 de ani, dintre care 23 de ani a fost director. De 16 ani conduce Şcoala „Ion Creangă“.
Constantin Mărgineanu şi-a început cariera de profesor de limba şi literatura română la Şcoala Generală nr. 10 din cartierul Burdujeni. Când a împlinit 34 de ani, el a fost numit director. După şase ani, s-a transferta în oraşul Suceava, la Şcoala Generală nr. 8, din cartierul „George Enescu“.
Ulterior i s-a propus să se ocupe de o şcoală ce urma să se înfiinţeze în cartierul Obcini. „În 1994 mi s-a propus să preiau construcţia Şcolii «Ion Creangă» care era, de fapt, un şantier. În trei luni, cele două corpuri de clădire au fost ridicate”, povesteşte directorul Constantin Mărgineanu.
120 de profesori într-o cămăruţă
Şcoala nou înfiinţată, în cel mai tânăr cartier sucevean, a atras în primul an de activitate 480 elevi, care au fost împărţiţi în 16 clase I. La început a fost nevoie de prezenţa a 120 de cadre didactice pentru a se ocupa de educaţia copiilor. „Profesorii aveau la dispoziţie o cămăruţă în care încăpeau maxim zece persoane, pentru că nu aveam încă o cancelarie. În pauză dădeam cataloagele din mână în mână pentru a merge la clase”, îşi aminteşte profesorul.
Ca director, Constantin Mărgineanu a lucrat 16 ore pe zi deoarece a trebuit să pună la punct toate dotările pe care le presupune o şcoală generală nou construită. Fiind poziţionată într-un cartier mare, directorul s-a ocupat şi de construcţia unui loc de recreaţie pentru elevi. „Am construit un parc pentru că în cartier nu era niciunul. Şcoala a primit numele Ion Creangă după ce am pus statuia marelui scriitor în parc“, a explicat managerul unităţii şcolare.
Sală de sport olimpică
Elevii şi profesorii conduşi de el au obţinut numeroase premii la olimpiade şi concursuri, ceea ce a făcut ca Şcoala